nkfl_001.jpg
nk_001.jpg
fgy_001.jpg
kr_001.jpg
nk_001.jpg
00_noimages.jpg
ego_001.jpg
kr_001.jpg
szem_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Tagjaink arrow Járfás Erzsébet
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Járfás Erzsébet

E-MAFOSZ/G

Fotózással a 60-as évek végén kezdtem foglalkozni, amikor az Ikarusz Krosszéria és Járműgyár Fotószakköre a fotótúráira meghívott. ez az időszak életemnek a "vasárnapi fotós" időszaka, hisz felszerelésem és technikai tudásom is nagyon kezdetleges volt. Habár a szakkörben elvégeztem egy alapfokú tanfolyamot, de a filmek előhívását, a képek kidolgozását csak segítséggel tudtam megoldani.

Aktívabban a fotózással a 70-es évek végén kezdtem foglalkozni, miután - a Székesfehérvári Fotóklub szervezetében - elvégeztem a fotószakkörvezetői tanfolyamot, ahol "C" kategóriájú képesítést szereztem. Ezután lassan a labormunkát is megtanultam. Ma a fekete-fehér képeimet (kiállítási méreteket is) önállóan készítem el. Ebben kezdetben nagy segítséget kaptam a Videoton Fotóművészeti Szakkörben, melynek 1978-tól vagyok tagja.
Kiállított képeim nagyrésze fotós alkotótelepeken, illetve fotótúrákon készültek. Néhány alkalommal az Operaház balettpróbáin is fotózhattam. Városunk neves polgárait (Márky Béla kerámikus művész, Takács Imre költő, M. Tóth István festőművész) otthonukban sikerült fényképeznem.

A mellékelt képek országos fotópályázatokon szerepeltek. Kedvenc témám a természet és a portré. Szívesen foglalkozom csendélet fotózással is.
Országos fotópályázatokon rendszeresen részt veszek. 2001-ben elnyertem az E-MAFOSZ/G címet.
A Székesfehérvári Fotóklubnak a 70-es évek elejétől vagyok tagja.

Kitüntetéseim:
- "Szocialista Kultúráért" kitüntetés (1982)
- "MAFOSZ Aranydiplomás Fotóművésze" E-MAFOSZ/G. (2001)

Önálló fotókiállításom 1996. márciusában a Megyei Művelődési Házban volt "Játék a fényekkel" címmel.

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem