fgy_001.jpg
bs_001.jpg
monic_001.jpg
fia_001.jpg
00_noimages.jpg
nk_001.jpg
bb_001.jpg
szm_001.jpg
bb_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Tagjaink arrow Bernáth József
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Bernáth József

(E-MAFOSZ/B)

Első fényképezőgépemet 1960-ban vásároltam, amikor a 6 hetes nyári üzemi gyakorlatomat Drezdában teljesítettem. Ez egy harmonikás nagyfilmes gép volt, még ma is jól működik. Később többféle Praktika és FED gépem is volt, majd a Chinon CE-5-öt használtam. Most már Kodak és Olympus gépeim is vannak.

Szokásos módon az első fényképeim családi és utazási felvételek voltak. Fényképkiállításon először 1964-ben, a Videoton Fotókör Vidám Parkban rendezett kiállításán szerepeltem. Ezt követően a mai napig is a Videoton Fotókör és a Pintér Károly Fotóklub, illetve ezek utód szervezeteinek tagjaként küldöm képeimet és diáimat a különböző pályázatokra, kiállításokra.

Eddig 36 kiállításon 59 alkotással, 72 esetben történő elfogadással országos és nemzetközi pályázatokon szerepeltem eredményesen, 4 esetben díjazásban, több esetben okleveles elismerésben részesültem. Ezen felül helyi, megyei és nem a MAFOSZ által rendezett kiállításokon 33 esetben kerültek képeim elfogadásra. Fényképeim jelentek meg újságokban, folyóiratokban, műsorfüzetekben, prospektusokban.

Az utóbbi években megkedveltem a videózást. A MAFOSZ nyári táborain gyakran részt veszek. Szinte dokumentációs jelleggel készítek ezeken videó felvételeket. De ezt megteszem városunk, fotóklubunk fotós és egyéb kulturális eseményein, utazásaimon is ugyanígy. Ritkábban, de fényképezek is!

Nekem is nagy gondom, hogy sem a Székesfehérvári Fotóklub, sem a FŐNIX Fotóművészeti Kör nem rendelkezik fotólaborral. Ezért a gondosan őrzött, katalogizált régebbi fekete-fehér filmekből már nem lesznek fényképek, sem saját, sem kiállítási célra. Ez az egyik ok, a másik gazdasági természetű, amiért én továbbra is maradok a videózás mellett. Még annyit mentségemre: a videó felvételeken nemcsak a színek, de a hangok, a mozgás, a folyamat is megörökíthető művészi igényességgel, s ez többet jelent nekem, mint egy statikus fénykép.
Lehetőségem van digitális fényképek készítésére is, így ezt a módszert is fejleszteni kívánom a jövőben.

Székesfehérvár, 2007. október 2.

Bernáth József

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem