hl_001.jpg
nk_001.jpg
szem_001.jpg
df_001.jpg
bj_001.jpg
je_001.jpg
johnny_001.jpg
hl_001.jpg
szem_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Útleirások/Ajánlók arrow Berekből ki, Berekbe be!
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Berekből ki, Berekbe be!

Szokták mondani, hogy a Bakony Bakonycsernyén kezdődik, egészen pontosan a falu szélén, a Kisgyón Természetbarát Központban, ahol az egykori bányászfalu megmaradt házaiból szálláshelyeket, kulcsosházakat alakítottak ki a turistaegyesületek. Már maga ez a központ is rengeteg örömteli eseményt – a Főnix csapata is sok hétvégét töltött itt el – rejt, de az itt összefutó, innen induló jelzett turistautak mentén is sok látnivalót talál a természetet kedvelő ember.

A közelben az érintetlen bakonyi erdők sűrűjében található a Hamuház és a Károly-lak régi, mívesen megmunkált épületei, a Csikling-vár romjai, a Tűzköves-árok megkövült, hatalmas őslenyomatai, valamint a nehezen járható és fokozottan védett Burok-völgy.
A közelben található Gaja-szurdok mára már turisztikai központtá nőtte ki magát, ahol akár horgászni is lehet.

Ezen a környéken fotótúrázva, egy húzós nap után gondoltuk, még Zirc felé vesszük az irányt, és lefotózzuk az új szélerőműveket. A Fekete Berek Étterem már odafelé feltűnt, köszönhető ez annak, hogy a szendvics tápértéke nem volt arányban a megtett túrával.

Fotózás után betértünk. Megnyugtató látvány fogadott. A helyiségek tagoltsága biztosított arról, hogy kellemesen fogjuk elkölteni vacsoránkat. A színvonalas presszón keresztül jutottunk a kultúrált, légkondicionált étterembe, mely kézzel festett falaival – mint afféle bakonyi-életkép freskók – fogadott. Nem szeretem a klímákat, de mivel a helyiség nem volt túlhűtve, kellemesen csillapította a kinti, még mindig 37 fokos párás hőséget. Az étlapot böngészve feltettem a szokásos kérdést, vezetsz? Nem válasz esetén ugrás az üdítőkre, igen válasz esetén a borokra. Akkor a borokra, de erről majd később.

Közben sikerült szóba elegyedni a tulajdonossal, aki a leginkább Magyar alapanyagokból készült ételeket ajánlotta, pl.: falusi pulykamell-ragú, sertéskaraj Picasso módra, rablónyárs, szarvasszelet csiperkegombával-vadászmártással. Párom a pulykamell-ragút, én a szarvasszeletet választottam! Az étel ízletes, a kiszolgálás kellemes volt.

Mivel párommal való egyezségünk értelmében már nem érintett a nullatolerancia, Mór közelsége miatt valami könnyű, ivós, Móri bort kerestem. Ehelyett többségében villányi, illetve észak középhegységi borokat találtam, de volt a Tokaji Aszú, valamint a Szamorodni is. Szomjas sem maradtam.

Mielőtt indultunk volna, feltűnt, hogy a szokásos kajaszag nélkül sikerült megvacsorálnunk, próbáltam poénkodni, és megkérdeztem, honnan szállítják az ételt? Az emeletről!
Ez megér egy fotót, gondoltam, és felkéredzkedtem a konyhába, lencsevégre kapni a séfet.

 
Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem