bb_001.jpg
nkfl_001.jpg
bs_001.jpg
oz_001.jpg
df_001.jpg
szem_001.jpg
nk_001.jpg
fia_001.jpg
szem_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
01_vasarfia.jpg 02_fo_utca.jpg 03_mori_ut.jpg 04_december.jpg kiallitas_03.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg 06_horgaszok.jpg 07_tanya.jpg 08_edenyarus.jpg 09_egyedul.jpg 10_nyomaim.jpg 11_varjak.jpg 12_szenegeto.jpg 13_szarcsak.jpg 14_muflon.jpg 15_vizi_molnar.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 17_a_kenyer.jpg 18_a_so.jpg 19_casablanca.jpg 20_lavaredo.jpg park_telen.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 22_aratas_utan.jpg 23_kapu.jpg pipacs.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg vb_fureden.jpg 25_buranoi_latomas.jpg 26_polgari_utca.jpg 27_rac_templom.jpg siraly_1.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg 29_velencei_hidak.jpg 30_vieste.jpg velencei_festo.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 32_muveszportre.jpg _meghivo.jpg a_bohoc.jpg bozsineni.jpg bukkos.jpg csepp.jpg dolomitok.jpg egerszalok.jpg erdo.jpg fa_alkonyatkor.jpg golya.jpg halojavito.jpg halok.jpg hegymaszok.jpg vibralas.jpg hullamzo_repcefold.jpg kalaszok.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_02.jpg
 
Születésnapra

A Főnix Fotóművészeti Kör ünnepre készül. Születésnapi partira, azaz jubileumi kiállításra. Ötven esztendeje alapították az alkotócsoportot olyan fényképezőgép tulajdonosok, akik többre vágytak, mint a családi események megörökítse. Folyamatos önképzéssel elsajátították mindazokat a fényképészeti és művészeti alapismereteket, amelyek átsegítették őket a privát szféra zárt világából a kiállítótermek nyilvánosságába. A félévszázada kezdődött közös történetük naponta, hetente gazdagodik újabb és újabb eseményekkel.

A fotókör tagjai együtt és külön-külön is sikereket érnek el a hazai és nemzetközi tárlatokon. Folyamatosan jelen vannak a város kulturális életében és a fotográfiai közéletben. Egy olyan civil közösség születésnapját ünnepelhetjük, amely az elmúlt évtizedekben már sokféleképpen bizonyította közhasznúságát. Még olyan időszakban is, amikor a működés feltételei bizonytalanok voltak. Számukra az alkotás, az új művek létrehozása, azok kiállítása jelenti a legnagyobb örömet. Ennek átélése érdekében sokféle áldozatot vállalnak. Szabadidőt, energiát, pénzt fektetnek abba a tevékenységbe, amely együtt tartja őket. A heti találkozók, a kiállítás megnyitók, a különféle szakmai rendezvények a tudás gyarapítása mellett társasági események is. Olyan alkalmak, ahol azért szóba kerül a fényképezésen túl a család, a napi munka, a társadalmi kapcsolatok, szóval minden más is ami teljessé teszi az életet. Aztán ki-ki járja a saját útját, éli a magánéletét, majd a következő klubnapon ismét az Öreghegyre, a Fanta-villába vezeti egy láthatatlan erő és a belső akarat.
Mert a fotográfia mindig összekötő kapocs marad. Olyan közös tevékenység, amelyről nem tudnak eleget beszélni, amelyről néha nem is kell, mert a képek szolgáltatják a mondanivalót. A Főnix Fotóművészeti Kör miközben ötven esztendejével az állandóságot képviseli, ugyanakkor egy állandóan mozgásban levő, folyton változó társadalmi formáció. Az élethosszig tartó tanulás, az önképzés tartja életben és persze azok a sikerek, amelyek mindig újragenerálják az alkotási, az önkifejezési vágyat. Boldog emberek azok, akik rátalálnak egy ilyen útra, s élni tudnak azokkal a lehetőségekkel, amelyek feltárulnak előttük. Ebben is segít – immár öt évtizedes felhalmozott tapasztalatával – a Főnix Fotóművészeti Kör, mert befogadja, tanítja, segíti a fotográfia iránt érdeklődőket életkortól és foglalkozástól függetlenül. És ez így van jól. Mert az új tagok lelkesedése, nyitottsága, számos szokatlan képi ötlete, szorgalma és kitartása azoknak is új lendületet ad, akik esetleg már kezdték elfelejteni a közös célt: vizuális élményt nyújtani a közönségnek. A közönségnek, amely időről-időre megtiszteli őket jelenlétével és figyelmével. Ők is vágynak új élményekre, kíváncsiak a fotósok vizuális fantáziájára, szeretnének ők is eljutni a csúcsra, hogy átélhessék mindazt, ami fotográfusokat alkotásra késztette.
Kedves Hölgyeim és Uraim! Kettős ünnep ez a mai, mert köszönthetjük az ötven esztendős Főnix Fotóművészeti Kör alkotóközösségét és köszönhetjük az éppen ugyanennyi éves hűséges Közönségét. Ünnepeljük együtt az elmúlt fél évszázadot!

Győri Lajos
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége
elnöke

 

 

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem