df_001.jpg
bj_001.jpg
bs_001.jpg
ego_001.jpg
bj_001.jpg
bb_001.jpg
bj_001.jpg
nk_001.jpg
bj_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Születésnapra

A Főnix Fotóművészeti Kör ünnepre készül. Születésnapi partira, azaz jubileumi kiállításra. Ötven esztendeje alapították az alkotócsoportot olyan fényképezőgép tulajdonosok, akik többre vágytak, mint a családi események megörökítse. Folyamatos önképzéssel elsajátították mindazokat a fényképészeti és művészeti alapismereteket, amelyek átsegítették őket a privát szféra zárt világából a kiállítótermek nyilvánosságába. A félévszázada kezdődött közös történetük naponta, hetente gazdagodik újabb és újabb eseményekkel.

A fotókör tagjai együtt és külön-külön is sikereket érnek el a hazai és nemzetközi tárlatokon. Folyamatosan jelen vannak a város kulturális életében és a fotográfiai közéletben. Egy olyan civil közösség születésnapját ünnepelhetjük, amely az elmúlt évtizedekben már sokféleképpen bizonyította közhasznúságát. Még olyan időszakban is, amikor a működés feltételei bizonytalanok voltak. Számukra az alkotás, az új művek létrehozása, azok kiállítása jelenti a legnagyobb örömet. Ennek átélése érdekében sokféle áldozatot vállalnak. Szabadidőt, energiát, pénzt fektetnek abba a tevékenységbe, amely együtt tartja őket. A heti találkozók, a kiállítás megnyitók, a különféle szakmai rendezvények a tudás gyarapítása mellett társasági események is. Olyan alkalmak, ahol azért szóba kerül a fényképezésen túl a család, a napi munka, a társadalmi kapcsolatok, szóval minden más is ami teljessé teszi az életet. Aztán ki-ki járja a saját útját, éli a magánéletét, majd a következő klubnapon ismét az Öreghegyre, a Fanta-villába vezeti egy láthatatlan erő és a belső akarat.
Mert a fotográfia mindig összekötő kapocs marad. Olyan közös tevékenység, amelyről nem tudnak eleget beszélni, amelyről néha nem is kell, mert a képek szolgáltatják a mondanivalót. A Főnix Fotóművészeti Kör miközben ötven esztendejével az állandóságot képviseli, ugyanakkor egy állandóan mozgásban levő, folyton változó társadalmi formáció. Az élethosszig tartó tanulás, az önképzés tartja életben és persze azok a sikerek, amelyek mindig újragenerálják az alkotási, az önkifejezési vágyat. Boldog emberek azok, akik rátalálnak egy ilyen útra, s élni tudnak azokkal a lehetőségekkel, amelyek feltárulnak előttük. Ebben is segít – immár öt évtizedes felhalmozott tapasztalatával – a Főnix Fotóművészeti Kör, mert befogadja, tanítja, segíti a fotográfia iránt érdeklődőket életkortól és foglalkozástól függetlenül. És ez így van jól. Mert az új tagok lelkesedése, nyitottsága, számos szokatlan képi ötlete, szorgalma és kitartása azoknak is új lendületet ad, akik esetleg már kezdték elfelejteni a közös célt: vizuális élményt nyújtani a közönségnek. A közönségnek, amely időről-időre megtiszteli őket jelenlétével és figyelmével. Ők is vágynak új élményekre, kíváncsiak a fotósok vizuális fantáziájára, szeretnének ők is eljutni a csúcsra, hogy átélhessék mindazt, ami fotográfusokat alkotásra késztette.
Kedves Hölgyeim és Uraim! Kettős ünnep ez a mai, mert köszönthetjük az ötven esztendős Főnix Fotóművészeti Kör alkotóközösségét és köszönhetjük az éppen ugyanennyi éves hűséges Közönségét. Ünnepeljük együtt az elmúlt fél évszázadot!

Győri Lajos
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége
elnöke

 

 

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem