kr_001.jpg
00_noimages.jpg
je_001.jpg
fia_001.jpg
bj_001.jpg
bb_001.jpg
bb_001.jpg
johnny_001.jpg
szami_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Útleirások/Ajánlók arrow Jégkorszaki barangolás
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Jégkorszaki barangolás
A Magyar Természettudományi Múzeumban lakik - átmenetileg - Gyima (Gyima a Dimitrij becézett formája), a mamutbébi múmia. Őt 1977-ben találtak meg Oroszországban, pontosabban Szibériában. A vélhetően 6-7 hónapos mamutbébi a tudósok feltételezése szerint véletlenül belecsúszott egy mély, folyós iszappal teli árokba és megfulladt.

A kissé lesoványodott mamutborjút a Jégkorszak című kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők november 17-ig.

Gyerekeknek és felnőtteknek is igazi paradicsom a kiállítás. A látogatók megtudhatják, mi a klímaváltozás, mennyiben játszik ebben szerepet az emberi tevékenység, interaktív, multimédiás eszközökkel is segítve a tájékoztatást.

Itt tudtam meg azt is, hogy jelenleg is jégkorszakban élünk, mégha ez a nyári kánikulában nem is tudatosodik bennünk. Igaz, ez a szakasz már a felmelegedési, a magam részéről szerencsés, hogy a végét - párezer év múlva - már nem érem meg.

A nagyon szépen rendezett kiállítás díszletei többnyire hihetetlen méretekkel rendelkező csontvázak, élethűen rekonstruált állatok - kardfogú tigris, barlangi hiéna, gyapjas orrszarvú, - és alkatrészeik (fogak, karmok, csontok és szőrök). Találunk itt óriásszarvast, barlangi medvét, a csontok között fellelhető a barlangi oroszlán koponyája, gyapjas orrszarvú koponyája, és élőben rengeteg látogató.

Fotós szemmel ennek a kavalkádnak a megörökítése nem kis feladat, főleg azért, mivel a fényeket nélkülözni kell. Vakuzni múzeumban nem illik, marad a rekesz és az ISO plafon. Állványt sem vittünk, így is elég feltünő volt a gépünk a sok gyufásdoboz között.

A kiállítást ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak, főleg, ha egy kicsit bele is tudjuk élni magunkat a kiállított korba. A tárlat az elmúlt 150 ezer év történetét mutatja be.

Mint a Jégkorszak c. filmben. Kis ormányosok tobzódnak a sárban, és rikoltoznak "ki fogunk pusztulni, ki fogunk pusztulni!" és akkor anyu odamegy, és "Édesem, mássz már ki az iszapból, és indúlj apád után!"

Hát ez nem jött össze - a feltételezések szerint Gyimának!

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem