00_noimages.jpg
szm_001.jpg
bs_001.jpg
bb_001.jpg
szm_001.jpg
szem_001.jpg
nk_001.jpg
00_noimages.jpg
fgy_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Tagjaink arrow Nervetti Károly
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Nervetti Károly

E-MAFOSz/G, ES-MAFOSZ

Szentesi gyerek voltam, majd keszthelyi gimnazistaként, tizenhat évesen vettem először a kezembe fényképezőgépet. Szerettem az utazást és a természetet. Így adott volt az inspiráció. Többnyire a magam kárán tanultam meg az akkoriban még nem is olyan egyszerű fotós fogásokat. Ennek köszönhetően 1956-ban az iskolai fotópályázaton díjat is nyertem.

1957-től már a székesfehérvári Vadásztölténygyár – későbbi nevén Videoton – fotósai körében találtam meg hosszú évekre azt a közösséget, amely folyamatos biztatást és a fejlődéshez szükséges kontrollt adta. Ez a mai napig is fennáll, mint Főnix Fotóművészeti Kör.

Sok év alatt mindenféle technikát kipróbáltam. Szerettem a sötétkamrát, amit pár éve a számítógépre cseréltem. Azt tartom, hogy az expozícióval még nincs kész a kép. Hozzá kell adni azt, amit ez a technika, mint kifejező eszköz képes nyújtani. Nem mindenáron módosítgatást jelent ez. Néha a hitelesség nem is enged meg beavatkozást, Más esetben viszont lehet egy kép azáltal több, hogy mondanivalót kiemeljük. Az öncélú látvány mit sem ér, ha ez nincs.
Kitüntetések:
• „Szocialista Kultúráért” kitüntetés (1982)
• „MAFOSZ kitüntetettje tevékenységért” diploma ES-MAFOSZ (2001)
• „MAFOSZ aranydiplomás fotóművésze” E-MAFOSZ/G (2001)

Eredmények: Számos országos és területi rendezésű pályázat díja vagy csak elfogadása, valamint önálló kiállítások.

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem