nkfl_001.jpg
johnny_001.jpg
df_001.jpg
szem_001.jpg
hl_001.jpg
df_001.jpg
johnny_001.jpg
szami_001.jpg
johnny_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Tagjaink arrow Suhajda László
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Suhajda László

Kőszegen születtem, 1960-ban. A természethez való vonzódásomat a város, és környezete határozta meg. Szülővárosom környéke – a hegyek – volt gyermekkoromban a második otthonom.
A fotózással is már kisgyerekkoromban ismerkedtem meg, igaz, a tudatosságot akkor még nyomokban sem lehetett felfedezni fotóimban.

Nagynénémtől kapott Fotobox fényképező volt az első gépem. A vele készített fekete-fehér képek egy része még most is megvan, ereklye, fiókomban lapulnak. Az akkori időknek megfelelően a következő lépés a Smena 8 volt. A helyi fotólaborban élveztem a homályt, orromban érzem még az előhívó „illatát”, a negatív előhívására alkalmas fazékból kilógó tekerentyűt most is ugyanúgy tekerném – ha szükségem lenne rá – mint akkor, évtizedekkel ezelőtt.
Ez a sors várt rám középiskolai tanulmányaim alatt. Az akkori 27-es szakmunkásképző fotólaborjának voltam állandó tagja, ahol többnyire dúskeblű hölgyek reprózásával egészítettem ki az uzsonnapénzt.

Jelenleg, mint informatikus, természetesen a digitális technika felé mentem el. A gyengeségei ellenére ez a rohamosan fejlődő fényképezési mód, ami most leköt. Nem tartom magam nagy fotósnak, ezért, hogy valami ragadjon rám, 2004-ben a Főnix Fotóművészeti Kör tagja lettem. Azóta van egy-két kép, amit elismertek.

Fotós orientációm nincs, és remélem soha nem is lesz. Kiemelten érdekel a természet megörökítése, érzékeny vagyok a környezet szennyezésére, az ember pusztító tevékenységeinek megörökítésére és publikálására, szociális témájú képeket is készítek. Rengeteg fiókban (azaz winchesteren) lapuló képem van, remélem, lassan kialakul az a stílusom, amivel kiállhatok a publikum elé.

Suhajda László
- 2007 -

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem