nkfl_001.jpg
szem_001.jpg
szem_001.jpg
ego_001.jpg
szm_001.jpg
nk_001.jpg
je_001.jpg
johnny_001.jpg
monic_001.jpg


Gaja-völgy

A Főnix Fotóművészeti Kör a XXV. MAFOSZ Szalonon
a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét
II. helyezéssel nyerte el!

 
Gaja-völgy
 
Feketeberek
 
Autórisztók
 
Satel
 
Vértes GSM Kft.
 
Autóbontó - Székesfehérvár
 
Kerékpárszaki - Várpalota
 
Kezdőlap arrow Tagjaink arrow Szabó László
Aktuális galériánk: 70kedünk kiállítás
Loading images
loading
hegymaszok.jpg 17_a_kenyer.jpg 11_varjak.jpg 16_oszi_pokhalo.jpg 05_imre_bacsi_a_kemenysepro.jpg halojavito.jpg 14_muflon.jpg hullamzo_repcefold.jpg park_telen.jpg pipacs.jpg erdo.jpg 09_egyedul.jpg 20_lavaredo.jpg vb_fureden.jpg 23_kapu.jpg 22_aratas_utan.jpg 06_horgaszok.jpg csepp.jpg kalaszok.jpg 08_edenyarus.jpg 29_velencei_hidak.jpg 13_szarcsak.jpg 18_a_so.jpg dolomitok.jpg bozsineni.jpg egerszalok.jpg 21_panarea_sziklai.jpg 03_mori_ut.jpg 15_vizi_molnar.jpg 01_vasarfia.jpg bukkos.jpg 28_tengerparti_kaprazat.jpg kiallitas_02.jpg halok.jpg 19_casablanca.jpg 04_december.jpg _meghivo.jpg 26_polgari_utca.jpg 10_nyomaim.jpg siraly_1.jpg 27_rac_templom.jpg 07_tanya.jpg 31_leszallas_firenzeben.jpg 25_buranoi_latomas.jpg velencei_festo.jpg 02_fo_utca.jpg golya.jpg 30_vieste.jpg kiallitas_01.jpg kiallitas_03.jpg 12_szenegeto.jpg 24_buranoi_szomszedok.jpg a_bohoc.jpg vibralas.jpg fa_alkonyatkor.jpg 32_muveszportre.jpg
 
Szabó László - szakkörvezető

(E-MAFOSZ/G; ES-MAFOSZ; HonES-MAFOSZ)

Bemutatkozó

Székesfehérváron születtem 1938-ban. Tanulmányaimat is szülővárosomban végeztem. Középiskolás korom óta vonzott a fotózás, első boksz-Tengor gépemet is ekkor kezdtem el használni, és ebben az időben sajátítottam el a fényképzés alapjait. A középiskola befejezése után a VIDEOTON elődjébe a Vadásztöltény Gyárba kerültem. Nagy Ottó bíztatására itt kapcsolódtam be a szervezett fotózásba és léptem be a VIDEOTON Fotókörbe. A ’70-es évek elejétől küldtem fotóimat országos pályázatokra s közben minden alkalmat megragadva, fejlesztettem magamat ezen a területen is. Néhány év eltelte után 1974-ben felkértek a VIDEOTON Fotókör vezetésére. A törzstagokat megtartva, a technikai feltételeket megjavítva nagyon pezsgő fotóséletet sikerült beindítani, aminek mind a társaság, mind a saját szempontomból nagyon jó szereplés lett az eredménye. Előbb „C”, majd „B” kategóriás szakkörvezetői jogosítványt szereztem, és a nyári felsőfokú központi alkotótelepek rendszeres résztvevője voltam. Tevékenyen bekapcsolódtam a városi Fotóklub életébe is. A VIDEOTON, majd jogutódja a FŐNIX Fotómű- vészeti Körnek jelenleg is vezetője vagyok. A MAFOSZ megalakulása óta (1983) folyamatosan az elnökség tagja vagyok, mint alelnök. A fotózásban eltöltött több, mint 30 év alatt mindig az első szempont a közösség szervezése, kiszolgálása volt a célom és természetesen a példamutatás a fotósélet minden területén. Ebből adódóan nem is törekedtem egyéni kiállítások bemutatására, hanem országos és nemzetközi pályázatokon, vagy csoportos kiállításokon mutattam be alkotásaimat. Eddig 126 nemzetközi és országos fotópályázaton 336 alkotásom került kiállításra, 30 egyéni díjat és 5 oklevelet nyertem.(A statisztika 2002 év végéig értendő.)

Első és egyetlen önálló kiállításom 1983-ban a Salgótarjáni Fotógalériában volt.

A kultúra területén végzett munkámat először SZOT oklevéllel, majd Szocialista Kultúráért kitüntetéssel jutalmazták. Az alkotócsoporttal több nívódíjat és Kíváló Együttes címet is nyertem.
2002 júliusában a MAFOSZ-tól aranydiplomás fotóművész címet (E-MAFOSZ/G), és a fotós életben végzett több, mint 30 éves tevékenységemért a HonES- MAFOSZ kitüntetést vehettem át. A budapesti FIAP kongresszus megnyitásakor 2004-ben életmű díjjal tüntettek ki.


Székesfehérvár, 2006-04-06.
Szabó László

 
< Előző   Következő >

 

TARTALOM
Kezdőlap
A Főnix
Eredményeink
Tagjaink
Fotóstársak
Sajtó
Életképek
Támogatóink
Vendégkönyv
Arhívum
ÍRÁSAINK
Útleirások/Ajánlók
Technológia
Történelem